Bella Italia Tyske Morini Træf Italienske Morini Træf Güster Egholm Bakkeåbning Diverse Træf

Bakkeåbning 2010:


Torsdag d. 25 marts

I år var jeg for første gang med til at åbne Bakken. Det var egentlig lidt af en indskydelse, da jeg som sådan ikke rigtig er til den slags kæmpe arrangementer præget af et flertal af kedelige moderne (japanske) maskiner. Og den langsomme paradekørsel tiltaler heller ikke. Men jeg tænkte at det skulle prøves én gang i livet.
Fordomme til side, så var det nu en fin oplevelse, for der var en fantastisk behagelig stemning. Jeg ved ikke om det er noget jeg vil gentage, men uanset kan jeg kun sige positive ting om arrangementet.

Den endelige beslutning blev taget om morgenen. Vejret var jo super flot - faktisk den foreløbig bedste dag i dette forår, og det hjalp i høj grad til at gøre beslutningen lettere.
Jeg tog afsted en gang over middag for at sikre at jeg kom forrest i køen. Jeg ville meget gerne undgå "koblingskørsel" under paraden, så da jeg ankom ved 16-tiden var det faktisk det rette tidspunkt og jeg kunne placere mig blandt de forreste.
Meget hurtigt derefter blev der efterhånden fyldt op. De næste timer gik så med at vade rundt mellem de mange cykler og snakke med ligesindede. Og særligt ligesindede var der, idet der var to Morinier i mængden. Den ene ejer fik jeg kontakt med, så hold øje med listen over Morinister, om den ikke skulle vokse i fremtiden ;o)

Køreturen var som forventet, men idet jeg lå oppe foran var der rimeligt flow i kortegen. Forventeligt var også de mange mennesker langs vejkanterne, men stemningen var langt mere positiv end jeg ville have troet. Som en sagde til mig "det var næsten som at være kongelig for et øjeblik". Som "anti-royalist" er det nok ikke lige sådan jeg selv ville have formuleret det, men det summerer vel meget godt op hvordan stemningen var.

Bakken var også en førstegangsoplevelse for mig - sjovt at se en så gammel institution.
Aftenen blev for mit vedkomne sluttet af med en koncert. Jeg tog ind til midtbyen igen og oplevede nogle af de "store gamle gutter" i dansk jazz, som havde samlet sig i en hyldest til Allan Botschinsky.

Knap 500 km blev det til, og som start på sæsonen var det jo en fin distance. Lige tilpas lang til at kunne nå at få ondt i r.... ;o)


Her en lille video jeg optog.
Opløsningen er høj, så det kræver lidt af forbindelsen:

@ Søren Høyer Hansen