2011: 17/9 1/12 2012: 27/4

Dollaro


1. december 2011:

I tirsdags var jeg på Refsvindinge Bryghus for at købe en julekalender. Lige det har ikke så meget med sagen at gøre, det fortæller jeg mest af alt bare for at gøre dig misundelig ;o)
Der var imidlertid også en anden grund til jeg var dernede, som er Dollaro-relateret.Den lille knallert er i så optisk fin stand, at der ikke er så meget at ændre på den, men man kan jo altid sætte noget ekstraudstyr på den, så den skal selvfølgelig "pimpes danish style". I Danmark er det obligatoriske ekstraudstyr på en knallert af den karakter jo en mælkekasse. Så for at den ikke skal skille sig alt for meget ud fra mængden, skal den selvfølgelig også have en kasse bagpå! - Meeen som altid kan jeg jo ikke bare tage en eller anden kasse fra et tilfældigt mejeri. I stedet har jeg været henne at fremstille en selv!

Jeg havde mange ideer til hvordan den skulle se ud, lige fra en nøjagtigt kopi af en gammel italiensk mælkekasse (og jeg skal love for at der er blevet googlet); over en dansk sodavandskasse med påskriften "Messina" (kan du huske den sodavand?) til det, det nu er blevet. Det endte, selvfølgelig, havde jeg nær sagt, med en kasse med logo fra mit yndlingsbryggeri Refsvindinge! Bryggeriet har nogle små ølkasser i råt træ, og jeg ville netop gerne have en kasse der stod i råt eller lakeret træ, så det er jo et perfekt sammentræf. Samtidig matcher farven på etiketterne på min yndlingsøl Ale No 16 Dollaroens blå farve, så valget faldt mere og mere naturligt.
Kassen er stort set en kopi af Refsvindinges, som kan ses til højre, men er dobbelt så stor, så den i stedet rummer 24 øl.

Træet har Nils leveret. Han er selvstændig tømrer og havde mahognitræ liggende som han gerne ville ofre på sagen. Så endnu engang kan jeg takke en Morinist for hjælpen.

Som sagt er kassen prydet med logoet fra bryggeriet, og det var den anden grund til at jeg var på bryggeriet i tirsdags. Jeg skulle nemlig bruge deres brændejern til at lave logoet med. Det blev datteren, der har tegnet en del af bryggeriets øletiketter der påtog sig opgaven - med lidt bævende hånd. Hun var lidt bange for at ødelægge kassen, men det er nu blevet som jeg gerne ville have det; ikke alt for maskinperfekt - så man altså kan se at det er håndgjort!:


@ Søren Høyer Hansen