'09 '10 '11 '14 '15 '15-2 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '21-2 '22 '22-2 '23

Morinitour 2009


Beretningen herunder er kommet til fire år efter jeg var på selve turen. Jeg havde egentlig, ligesom de efterfølgende år, skrevet dagbog, taget billeder og videooptagelser undervejs, men pga af uheldige omstændigheder, opgav jeg at lave noget til hjemmesiden. Det skete dels undervejs og dels derhjemme.
Jeg fik nemlig stjålet min tanktaske i Padova og mistede i den forbindelse nogle hukommelseskort med billeder og videooptagelser fra første del af turen, og ikke mindst min dagbog med alle optegnelserne. Jeg fik dog senere undervejs rekonstrueret dagbogen så vidt som muligt. Da jeg kom hjem begyndte jeg at skrive dagbogen ind på computer og smed løbende de papirer ud som jeg havde indskrevet. Det skulle vise sig at være en rigtig dårlig ide, for på et eller andet tidspunkt gik computeren i sort og jeg måtte genindstallere en hel masse. Under dette blev en del af mine seneste filer slettet - og herunder også dagbogen, som endnu ikke var blevet sikkerhedskopieret! Jeg kunne således ikke overskue endnu en gang at rekonstruere det store arbejde og havde selvfølgelig også efterhånden glemt hvad jeg havde skrevet.
Dette er altså skrevet ud fra hukommelsen og de tilbageværende noter fra turen, så det hele er meget rudimæntært, men billeder er der da. Måske finder jeg på at fortælle de historier jeg kommer i tanker om. De vil så blive indføjet til de passende billeder:

28.

Dag 17 8/6
80230
Jeg gætter på at jeg har kørt ca. 4000 km ind til videre. Det er svært at vide når alle mine fortegnelser er forsvundet!
Jeg vågnede som sædvanlige kl 7. Jeg havde "aftalt" med Marco at jeg ville køre ved 9-10-tiden, så jeg prøvede at få sovet lidt længere, men kl 8 måtte jeg stå op. Jeg begyndte at pakke, smurte kæde, spændte min (nu kun ene) taske på Morinien og gik derefter i bad. Marcos far var den eneste oppe. Han bød på morgenmad og jeg prøvede at trække tiden ud. Hans mor kom da jeg var færdig med at trække tiden ud og hun vækkede Marco.
Jeg fik taget afsked med forældrene og Marco og sagde på forhåbentlig gensyn. Jeg fik ikke sagt alt det jeg gerne ville have sagt, men det må jeg så forsøge at komme efter, når jeg skal sende Marco de tændrør jeg har lovet.

 
Manfred

München


Dag 22 13/6
81628
Tidligt op igen. Halv syv, men jeg trækker den lidt. Sætter dog lige kamerabatteriet til ladning. Kl 8 står jeg dog op og pakker. Jeg går op og spiser og kører derefter. NILS HAR SAGT AT JEG VIL VÆRE HOS HEINER KL 13. Heiner sagde at formiddag i går, så Tornerose får alt hun kan. Desværre er hun lidt død i det. Jeg er begyndt at mistænke at luftfiltrene er lidt for smmentrukkede og derfor hindrer luftgennemstrømningen.
Det går med fulde hammer og selvom Nils trodser mine order om ikke at køre ad grusveje, når jeg Burgthann kl. 11:30. Og så måtte jeg endda tanke lige inden Burgthann.
Han tager imod mig i døren og ser glad ud. Han skal lige hjælpe en med at få en bil til at køre, så jeg bliver indlogeret og får lov at passe mig selv. 20 minutter efter kommer han tilbage - Vi skal køre efter makkeren hen til et oldtimertræf. Vi får ikke kørt langt før vi er nødt til at trække den ellers flotte Peugeot varevogn, da en toppakning tilsyneladende er gået.
Da vi har afleveret bilen kører vi hjem og får frokost. Heiner forbereder aftensmad og jeg sidder og nikker meget over en Joe Bar tegneserie.
Kl 15 kører vi mod et englændertræf. Vi møder en på vejen og så går det ellers derudad. Heiner på sin Velocette og jeg på hans 250'er. Ved træffet går snakken, vi får kage og efter nogen tid kører vi igen - Tilbage ved Heiner tager vi i klubhallen for at se lidt på køretøjerne, som makkeren endnu ikke har set.
Dagen slutter med gullasch og lidt kædesmøring/-stramning, og jeg får spurgt Heiner lidt mere om hans liv.


Dag 25 15/6
81864
Urolig nat, vågnede kl 4 og havde svært ved at falde i søvn igen. Et par gange i løbet af natten forsøgte Emily at komme ind til mig, så jeg fik ikke sovet så godt. 20 over 8 stod Heiner op og jeg fulgte trop, fik pakket mit grej og spændt fast på Tornerose. Så fik vi morgenmad og Heiner forsøgte at finde et kort, men ikke engang overboen havde et, så han forklarede og jeg gav videre til Nils. Derefter tog vi afsked med et gensyn på torsdag. Det er dejligt at skulle se flere af mine "besøgsvenner" igen!
Ruten var såmænd fin nok, lidt for lige, men kønt var det. Ved middagstid var jeg i Plzen. jeg trillede lidt rundt og så på byen, avr inde i en motorcykeludstyrsforretning, forbi bryggeriet, sad i en park, hvor en ældre dame med to hunde sagde tak fordi jeg gad at snakke med dem. Krte så ind til torvet i centrum igen, hvor jeg købte den pilsner som jeg så længe gerne ville have. Her sad jeg og beundrede kvindernes velformede numser og lår. De går vist meget i Tjekkiet og det sætter sine positive præg ;)
ved 3-tiden kørte jeg mod grænsen. Jeg planlagde at spide i Cheb. hele turen var foregået i solskin. Jeg var kørt væk fra det fårlige vejr. Men nu vendte jeg jo næsen mod det og selvfølgelig, da der endelig kom lidt serpentiner, var vejen våde og ind i mellem kom der lidt regn. Lettere fugtig, altså, ankom jeg til Cheb. Den bærer præg af at være tæt på grænsen. Jeg havde lige taget hjelmen af, da to piger kom og spurgte om ild til en cigaret, og inden jeg havde set mig om, ville de have mig til at give en kop kaffe eller et par euro. Efter megen palaver fik jeg dem afvist. Da de var gået kom en mand og ville prakke mig en barbermaskine og et par ure på. Han fik kort proces!
Jeg gik ind på en kinarestaurant og spiste. Her blev jeg betjent af af den kønneste pige jeg har set på hele turen. Og hun var så venlig og sød som sjældent set. Hun var ikke supergod til engelsk, men spurgte meget ind til mig; hvor jeg kom fra osv. Meget positiv oplevelse.
Jeg kørte videre, tankede inden grænsen og var lige forbi borgen i Hohenberg. Jeg er kørt lidt uden for Hohenberg og har slået telt op på en mark. Det regner, mine bukser er noget våde, men det er hyggeligt i teltet. Solsorten synger og gøgen kukker. Jeg håber det bliver tørvejr i morgen for jeg skal op og ned ad Kyffhäuser. Men ellers skal jeg jo besøge Gunar, Sylvia og ungerne - det glæder jeg mig til.Dag 25 16/6
82240
Dette er skrevet den 17., så egentlig lidt snyd ;) Jeg vågnede jo på en mark 2 km fra Hohenburg. Det havde regnet det meste af aftenen, natten og morgenen med - og det lod til at jeg ikke kunne "vente det ud", så ved halv ni tiden, pakkede jeg et vådt telt og kørte afsted. Alt tøjet på og regnbukser også. Mine bukser var stadig våde fra turen i går, så det var jo en fornøjelse!!
Jeg havde planlagt 2 højdepunkter i ordets bogstaveligste forstand: Rennsteig og Kyffhäuser.
Da jeg nåede Rennsteig var det pletvis tørvejr, så jeg kunne køre lidt race ind i mellem, men ellers var der interessant i området - alle huse var beklædt med skifer både på vægge og tage. Og til dagen gik de i farverne i et med himlen: gråsort.
Da jeg nåede Thüringen ville jeg have en original Thüringer Bratwurst og jeg ledte forgæves efter et sted i Erfurt (flot by, i øvrigt). Jeg fortsatte så videre og på en rasteplads var der en lille pølsebod. Jeg fik en pølse og manden i boden fortalte at han skulle på ferie i Danmark.
Videre gik det og heldigvis inden jeg nåede Kyffhäuser begyndte solen at skinne. Jeg fik endelig varmen og vejen blev tørre.
Kyffhäuser var rigtig sjov og en slags genoplevelse af serpentinerne i syden. Desværre en kort oplevelse, men fedt!
I Oschersleben var jeg lige ude at kigge på banen og så ellers videre til Gunar. Kl lidt over 5 var jeg i Rätzlingen, hor jeg blev mødt af Pepper, Lena og siden Gunar. Dejligt at se dem igen. Sylvia var i køkkenet og jeg fik også et knus af hende.
En af Gunars venner, Peter, kom forbi og blev indviet i hvad der skulle ske næste dag. Sylvia havde nemlig fået en ballonfart i fødselsdagsgave, som skulle føres ud i livet dagen efter.
Ldit senere blev der grillet og snakket Desværre var Gunar ikke på toppen, da han havde fået en loftsstige i hovedet og havde store smerter
----
Jeg sov på Lucas værelse på en madras. Dejligt.

 Dag 26
17/6
82745
Jeg sov lidt længe i dag. Jeg var alena hjemme, så jeg følte mig lidt fri til det. Halv ni var jeg dog oppe og spise morgenmad. Derefter kiggede jeg luftfiltrene efter, skar dem lidt lavere og fik lagt skumgummi under tanken.
Pudselig var Gunar hjemme igen. Han var blevet sendt hjem fra arbejdeog til lægen. Lægen havde sagt han skulle tage til tandlæge og han var lige hjemme og finde nummeret til tandlæægen.
Jeg blev lidt ved computeren, ville vente på han kom tilbage, så han måske kunne følges med mig på en lille mc-tur.
Da han kom tilbage havde han fået fjernet en tand som var blevet ødelagt ved roden, så han var ikke klar til en køretur! Jeg kørte dog en lille tur i området - også for at give ham lidt ro og fred. Forinden kiggede vi dog lige dyserne efter i karburatorerne.
Hjemme igen var der kaffe og Sylvias forældre var kort på visit. 
Kl. 17 kørte vi afsted mod mødestedet for Sylvias ballonfart. Peter og et par flere af deres venner kom også.
I Braunschweig gik det så løs. Sjovt at se. Sylvia var alligevel lidt nervøs selvom hun ellers havde sagt at det ikke havde den store påvirkning på hende - De svævede afsted og vi fulgte efter i bilerne. Efter en times tid landede de på en mark, og det korrekte ritual med ilddåb og champagne blev afslutningen på hendes ballonfart.
Gunar og jeg har så lige kigget lidt i ital-web, men er nu gået i seng.


Dag 27 18/6
82873
I dag går det mod Werlaburgdorf. Desværre er vejret ikke så godt, men jeg håber på nogle timers opholdsvejr så jeg kan køre en tur i Harzen. Ellers tager jeg til Braunschweig og kigger på mc-tøj.
------
Vejret holdt, selvom der var lidt støvregn i morges. Jeg ankom til Thomas kl 11. Ville slå telt op, men han ville gerne have slået græs, så det gjorde jeg. Derefter hjalp jeg med lidt småting. Så kom Cord. Det var dejligt at se ham igen. Vi hjalp lidt til, men ved 14-tiden tog jeg til mod Harzen.
Harzen var rigtig fin kørsel. Jeg kom længere og længere ned i de skarpe kurver - rigtig sjovt.
Vaskede Tornerose på tilbagevejen.
Da jeg kom tilbage var Holger, Thomas og nogle andre stykker fra Braunschweig-stambordet kommet.
Jeg fik noget at spise - nåja, jeg havde spist lidt på vejen. Der var nemlig en gullaschkanon hvor jeg fik lidt erbsensuppe! Men jeg fik også lidt chili con carne her på pladsen (som var bedre end den jeg laved til træffet derhjemme ;)
Stefan kom, så Dietmar og Werner dukkede også op, så efterhånden begyndte det at ligne noget dejligt velkendt!
Jeg er gået fra lidt tidligt i teltet - halv elleve er klokken. Jeg er lidt træt - sov ikke så godt i i går. Var tidligt oppe og har kørt 301 km i dag.


Dag 28 19/6
83193

Vågnede ved lyde på pladsen, blev liggende, men da jeg kunne høre at flere Morinier ankom, måtte jeg op.
Jeg fik købt en t-shirt og ville egentlig vente med tilmelding til Elisabeth kom, for jeg havde ikke flere euro, besluttede dog alligevel at køre ind til den nærmest by og hæve nogle euro.

@ Søren Høyer Hansen